Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

20230810 AXXES KP 057 O4 A7305

ALD

Al meer dan 50 jaar zorgt ALD Automotive ervoor dat Belgen zich vlot kunnen verplaatsen. Het bedrijf heeft namelijk meer dan 80.000 leasewagens en 4.500 -fietsen, die de klanten van ALD Automotive als fleet gebruiken. Er werken zo’n 300 mensen, waarvan een groot deel instaat voor de technologie die alles vlot doet lopen.

Wij zijn vooral bezig met het bouwen en verbeteren van onze frontend applicaties

Wesley Durinck - Analist

‘Veel IT’ers bij ALD Automotive werken aan de infrastructuur, servers of legacy systemen, maar mijn team niet. Wij zijn vooral bezig met het bouwen en verbeteren van onze frontend applicaties’, zegt Wesley Durinck. Sinds april dit jaar is hij bij ALD Automotive aan de slag - zijn eerste project voor Axxes.

20230810 AXXES KP 056 O4 A7259

De missing link tussen business en developers

Wesley is functioneel analist, wat betekent dat hij de brug vormt tussen de business en de developers. ‘Ik ben zelf nooit programmeur geweest, en heb een meer economische achtergrond. Toch ben ik al heel mijn leven gefascineerd door technologie. Ik zeg developers niet hoe ze moeten coderen, maar wel waar ze alles vinden en welke processen we hanteren. Voor developers is het soms heel abstract wat er moet gebeuren, maar ik help hen zich te verplaatsen in de businesslogica.'

20230810 AXXES KP 053 O4 A7226

User stories

De applicaties waar Wesley en zijn collega’s aan werken krijgen continu nieuwe features. Alles vanaf nul opbouwen is zeer leuk, zegt Wesley, maar het is belangrijk om te weten wat je wanneer aanpakt. ‘We hebben een backlog met change requests, waarvan we telkens inschatten hoeveel werk erin zal kruipen. Tijdens een Change Approval Board wordt besloten wat we in welke sprint aanpakken. Als functioneel analist ga ik vervolgens user stories uitschrijven. Daarin bepaal ik wat ze moeten ontwikkelen, hoe het eruit moet zien, wat er getriggerd moet worden wanneer gebruikers ergens op klikken… Eigenlijk ga ik een grote opdracht opsplitsen in kleinere taken en daar een bepaalde prioriteit aan toekennen.

Door de shift naar Mobility-as-a-Service maken we koppelingen naar platformen van externe partners die bijvoorbeeld aan fietsleasing doen.

Wesley Durinck - Analist
20230810 AXXES KP 060 O4 A7361

Van auto’s naar mobiliteit

Het digital team van ALD Automotive ontwikkelt onder andere applicaties die Fleet Managers kunnen gebruiken om hun wagenpark te beheren. Al gaat het tegenwoordig een pak verder dan auto’s, zegt Wesley. ‘Door de shift naar Mobility-as-a-Service maken we koppelingen naar platformen van externe partners die bijvoorbeeld aan fietsleasing doen. Wanneer werknemers hun fiets registreren op een extern platform, komt al die informatie ook automatisch binnen in het systeem van ALD Automotive. Ook wie een auto configureert op de website van Audi kan die informatie nadien exporteren en uploaden op ons systeem. Doordat we op een agile manier werken kunnen we nieuwe integraties zoals deze in no time opzetten.’

Benieuwd naar meer?

Lees de andere projecten in de spotlight

Via deze button
Axxes