Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Hands up for our Microsoft awarded Most Valuable Professional!

Deze week werd Hannes Lowette, .NET League Coach bij Axxes IT Consultancy, erkend als rasechte MVP. Als Most Valuable Professional ontvang je van Microsoft een award wegens 'exceptional community leadership'. Hiervan zijn er in België maar een 50-tal, dus deze erkenning is een hele eer.

Wereldwijd en jarenlang genoten technische communities van de unieke en innovatieve Microsoft kennis van Hannes. Gekleurd door zijn inclusieve en positieve houding wist Hannes het verschil te maken in het aanleren, bouwen met en gebruik van .NET. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de mooiste waardering die deze Microsoft influencer kan krijgen, de MVP Award is.

Deel dit artikel

Q: Jouw dochter heet Marit, staat de M in MVP daarvoor?
A: Dat had gekund. Als jongste van 3 kan ze zeker haar mannetje te staan, en is ze de anderen vaak te slim af. Zo komt ze wel eens preventief een knuffel geven voor ze haar deugnieterij aanvat. Het zou dus kunnen staan voor "Marit Verschalkt Papa" of zoiets. Maar deze keer heeft het niets met mijn kroost te maken.

Q: Waarvoor staat MVP dan wel?
A: MVP staat voor 'Most Valuable Professional'. Het is een award die Microsoft uitreikt aan mensen die actief hun kennis over Microsoft-gerelateerde technologie delen met de community. Dat kan op verschillende manieren: blog posts, mentorship, talks op conferenties, workshops, user groups, video's of zelfs live streaming.

Q: Op welke manier deel jij je kennis?
A: Ik heb altijd een passie gehad voor het delen van kennis. Zodra ik iets leer, wil ik dat graag delen met anderen. Dus deel ik mijn kennis al jaren, zowel binnen als buiten Axxes. Ik coach bijvoorbeeld heel wat mensen in hun carrière, ik geef graag workshops over technische onderwerpen, en de laatste jaren spreek ik ook steeds vaker op conferenties en user groups. Dat laatste heeft voor een groter bereik gezorgd voor de dingen die ik doe.

Q: Wat voor onderwerpen snijd je dan aan?
A: Als ik over het Microsoft technologie heb, dan gaat het bij mij meestal over .NET, en dat valt onder de categorie 'Developer Technologies', waarbinnen ik mijn MVP award gekregen heb. Ik heb een achtergrond als .NET programmeur en als coach, dus mijn kennis zit in die domeinen. Langs de ene kant behandel ik technische topics rond .NET, architectuur en schaalbaarheid. Langs de andere kant spreek ik over het coachen van mensen, over veelgemaakte fouten, enz. Zo bouwde ik bijvoorbeeld een paar jaar geleden een nep certificatie-programma (www.rad-cert.com) om één van mijn talks over veelgemaakte fouten in software development teams wat kracht bij te zetten.

Q: Wat haal je zelf uit deze award?
A: Om te beginnen is het leuk om erkenning te krijgen voor je inspanningen. Het is een stempel die binnen de technologie wereld een bepaalde waarde heeft. Binnen België zijn we bijvoorbeeld maar met een dikke 50 MVP's. En daar zit voor mij meteen de grootste meerwaarde. Die titel geeft iets meer gewicht aan de zaken die je doet, waardoor ik mijn doelgroep makkelijker kan bereiken. Op die manier kan ik dus meer impact hebben met wat ik graag doe: kennis delen en coachen.
Ter ondersteuning krijg je ook gratis licenties en abonnementen van Microsoft en een heleboel andere bedrijven zoals Jetbrains, Pluralsight, LinkedIn, enz.

Q: Heb je die titel nu voor het leven?
A: Neen, je krijgt een MVP award telkens voor 1 jaar. Elk jaar moet je opnieuw oplijsten op welke manieren je bepaalde doelgroepen bereikt hebt, en dan oordeelt een commissie of ze je titel verlengen. Maar gezien ik die dingen graag doe, denk ik dat dat wel goed komt.

Benieuwd naar meer Knowledge Sharing?

Check onze Axxes Insights

Insights
Axxes