Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Kennisdeling & Feel Good back in business

Haxx on the beach door de ogen van consultant: Bram Van Gestel

De voorbereidingen

De paar dagen voor de afreis naar Mallorca waren voor mij behoorlijk dubbel. Langs de ene kant was ik geweldig blij dat er nog eens een écht Axxes event was zoals we die voor Covid kenden. Langs de andere kant ook best stresserend, want ik zou dit jaar voor de eerste keer spreken op Haxx. De weken voordien heb ik dus volop aan mijn talk gewerkt, met elke dag een beetje meer gezonde stress.

Donderdag 30 september

Om 05:00 stond een collega klaar voor mijn deur om te carpoolen naar de luchthaven, samen met nog twee anderen. Na een relatief rustige rit kwamen we aan op de luchthaven en stonden we er al snel verzameld met 210 collega’s. Even inchecken, de veiligheidscontrole op Zaventem door en een koffie later waren we klaar om in te stappen.

Bij Axxes wordt er geen opportuniteit om een feestje te bouwen overgeslagen, dus reeds op de vlucht begon het al!

Een collega had een partymix voorzien om er stevig in te vliegen. Een kleine twee uur later arriveerden we in de luchthaven van Palma de Mallorca. Ook hier weer de nodige (covid) controles door, en dan naar het hotel.

Bij aankomst was ik meteen overtuigd door het indrukwekkende zicht op de zee. Met ongeveer 25 graden was ook de temperatuur een aangename afwisseling met het toch wel wisselvallige België. Nu tijd voor het serieuze werk; een aperitief met zicht op zee.

Picture3

Een lekkere lunch later gingen we onze kamersleutels afhalen met de melding ons om te kleden in zwemkledij. Toen volgde het ideale begin van onze vierdaagse op Mallorca. We zijn namelijk met iedereen een tochtje gaan varen op zee, met onderweg de kans te dansen, iets te drinken en te gaan zwemmen in zee.

Van al dat zoute zeewater hadden we wel veel dorst gekregen. Opnieuw tijd voor aperitief dus! Hierna hebben we heel lekker gegeten in het restaurant van het hotel en zijn we met een aantal collega’s nog iets gaan drinken in het dorpje bij het hotel. Niet te lang, want op vrijdag stond ook een (stress)volle dag gepland.

Vrijdag 1 oktober

Op vrijdag stond er een drukke dag op de planning. De kick-off van onze interne conferentie Haxx waarvoor we allemaal in Mallorca verzameld waren. Ik ben mijn dag begonnen met een talk van onze HR-Manager Toon, over de unieke bedrijfscultuur van Netflix. Daarna een bespreking van collega Matthias over waarom hij geen producten van Facebook meer gebruikt. Hierna even een mini-stressmoment voor mijn eigen talk later op de dag, dus de talks volgend hierop tot aan de lunch heb ik even overgeslagen om mezelf voor te bereiden. Na een uurtje oefenen en nog wat last-minute aanpassingen was ik er klaar voor.

Ik had niet gedacht dat ik het ging zeggen, maar: ik heb de smaak te pakken nu. Het is de eerste keer dat ik spreek op Haxx en als we het volgend jaar nog eens doen ben ik ongetwijfeld weer kandidaat.

Na mijn eigen sessie over privacy volgen nog twee sessies. Eerst eentje van Niels over het OSI-model. Daarna volgt voor mij de afsluitende sessie van Gertjan over home networking. De dag vloog voorbij! Tijdens het aperitief luisterden we met de meeste collega’s nog naar de hi-la-rische talks van diverse collega’s.

Hierna hadden we allemaal honger en was het dus tijd om te gaan eten. Na nog een drankje op café ben ik moe maar voldaan in bed gekropen.

Zaterdag 2 oktober

Op zaterdag zijn we met zijn allen naar de hoofdstad Palma gereden met de bus voor een stadsspel met 11 teams van 20 collega’s. We hebben met veel plezier gespeeld en nog beter: gewonnen!

Picture6

Na een dag vol beweging en mooie indrukken van de stad zijn we terug naar ons hotel gereden waar, opnieuw, het aperitief al klaarstond. Na het eten (BBQ, sushi en verse hamburgers) hebben we ons klaargemaakt voor het feestje op de laatste avond.

Axxes heeft een fantastische reputatie wat bedrijfsfeestjes betreft, en dit was geen uitzondering. Er was speciaal voor ons een casino-avond in elkaar gestoken.

Zondag 3 oktober

Op zondag was het alweer tijd om naar huis te gaan, maar eerst nog een laatste activiteit. We hebben kunnen kiezen tussen Coasteering, wandelen, mountainbiken of Beach Games. Ik ging voor mountainbiken.

Na een vermoeiende maar mooie fietsrit ben ik gaan douchen. Met spijt in het hart heb ik ook meteen mijn koffer gepakt.

Nog even lunchen en dan allemaal de bus op naar de luchthaven.

Met veel nieuwe verhalen ben ik thuis gekomen, lichtjes vermoeid in bed gekropen en op maandag terug met veel plezier begonnen aan mijn project bij de klant!

– Bram Van Gestel –

Benieuwd naar meer Axxes News?

Bekijk hier de samenwerking tussen Axxes & Solar.

Axxes X Solar
Axxes