Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

VRT Toren

VRT

Innovatie is voor een mediabedrijf zoals VRT uiterst belangrijk. Binnen hun industrie verandert er heel veel op korte tijd en ze willen bijgevolg ook steeds mee zijn met de nieuwste technologieën. Al 10 jaar lang helpen Axxes'ers hen bij die vernieuwing door o.a. nieuwe ideeën en concepten aan te brengen.

We nodigden Tom De Wispelaere, manager van Technologie Teams bij VRT, even uit om te horen hoe deze samenwerking loopt.

Infrastructure Media

We zijn een mediabedrijf waar typisch mensen met veel passie voor media en technologie werken. Uit mijn ervaring zijn Axxes'ers mensen die heel graag diepe domeinexpertise opbouwen. Zij zijn binnen de organisatie in bepaalde gevallen ook agents of change geweest. Ze hebben geholpen om de transformatie naar vernieuwing te versnellen.

VRT foto filmdag

Hoe is jouw samenwerking met Axxes begonnen?

"De samenwerking is, wat mij betreft, gestart in 2014. We hebben toen een aantal Axxes'ers gevonden die ons enorm geholpen hebben om weg te migreren van een commerciële, gesloten Enterprise Service Bus die op z'n laatste poten aan het lopen was. Samen met hen hebben we toen nieuwe architectuur opgezet, gebaseerd op Microservices, waarbij we naar een nieuw Media Asset Management systeem konden gaan. Diezelfde Axxes'ers werken nog steeds voor de VRT. Ik denk ook dat dat aantoont dat het mensen zijn die zich heel goed identificeren met de strategische doelen van de VRT. Het is duidelijk dat de VRT hen heel nauw aan het hart ligt."

Wat Axxes heel goed begrepen heeft, is hoe wij als VRT werken en wat onze noden zijn als organisatie. Dat betekent dat jullie er ook heel goed in slagen om de juiste profielen aan te brengen die het meeste waarde betekenen voor ons bedrijf.

VRT Gebouw

Wat zijn de belangrijkste projecten waar jullie momenteel op werken?

"We hebben een heleboel ambitieuze projecten lopen momenteel. We hebben de nieuwbouw van de VRT waarbij we een aantal belangrijke beslissingen moeten nemen over welke technologieën we willen integreren in dat project. Maar daarnaast hebben we ook een aantal zaken lopen die vooral te maken hebben met teamwerking. We hebben ook de ambitie een veel meer datagedreven organisatie te worden. Daardoor zijn we bv. met een Data Mesh strategie aan het experimenteren om te kijken hoe we ons binnen alle teams beter kunnen organiseren op de doelen van de VRT."

De Axxes'ers die vandaag nog steeds voor ons werken, bepalen ook echt wel mee de teamsfeer en zorgen ervoor dat er af en toe eens goed gelachen kan worden. Daar ben ik hen ook altijd dankbaar voor. Er kan plezier gemaakt worden. Het zijn sfeermakers.

Tom De Wispelaere - Manager Technologie Teams

Photo Credits: VRT - Geert Van Hoeymissen

Benieuwd naar andere reference cases?

Check hier de referentie van Jan De Nul!

Jan De Nul
Axxes