Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

U Gent

IT Consultants vervolledigen tijdelijk het systeemteam bij UGent

Veel IT-afdelingen zijn drukbezet. Dat was niet anders voor het systeemteam van Universiteit Gent. UGent had dringend wat man- of vrouwpower nodig om de kwaliteit van het werk drastisch omhoog te brengen. Om dit op te lossen keek UGent naar een flexibele manier om op korte termijn een sterk team samen te stellen.

Consulting

De overwegingen voor IT Consultancy

Er zijn verschillende overwegingen om al dan niet te kijken naar oplossingen in IT consultancy. “De keuze voor IT Consultancy lag aan twee aspecten.” Aldus Johan Van Camp, afdelingshoofd ICT Infrastructuur bij UGent. “Enerzijds is de geaardheid van UGent een overheidsinstelling waar een gestructureerde limiet ligt op interne werkkrachten. Anderzijds kwamen we door de toename van projecten en het wegvallen van een aantal collega’s handen te kort.”

Ook de positieve neveneffecten van IT consultancy maakten doorslag in de keuze: “Kennis van experts komt in huis op een flexibele manier in een omgeving die normaal vrij statisch is. Af en toe een frisse wind is altijd een voordeel.”

Unix-systeembeheerders van Axxes als vaste waarde binnen het team

Concreet zocht UGent enthousiaste en leergierige unix-systeembeheerders voor hun vast team die verantwoordelijk zullen zijn voor de operationele opvolging, monitoring van de systemen, ondersteuning van Script-Shares,…. "Axxes heeft zeer snel de profielen gevonden die perfect pasten bij wat we zochten” aldus Johan Van Camp. “Ze gingen gericht op zoek naar iemand die de juiste technische skills beheerde maar ook pastte binnen onze bedrijfscultuur.”

Onder de indruk van het selectieproces en de consultants van Axxes

Johan: “Ik ben bijzonder onder de indruk van het selectieproces van Axxes. Er worden snel kwalitatieve kandidaten gevonden. De kwaliteit van de Axxes consultants ligt een stuk hoger dan wat we tot nu toe gezien hebben. Axxes heeft een klare aanwervingspolitiek en investeert in zijn mensen, wat zich ook uit in het engagement bij ons op de werkvloer”.

Een mooi resultaat – Een geëngageerd team dat vooruit wil

Uiteindelijk zijn de consultants mee geïntegreerd in een team met mensen dat vooruit wil. Mede dankzij de frisse wind is er een fijne manier van werken in het team en een merkbare vooruitgang bij zowel UGent als de medewerkers. Op dit moment is outsourcing de beste oplossing.

U Gent 1

Ik ben bijzonder onder de indruk van het selectieproces van Axxes. Er worden snel kwalitatieve kandidaten gevonden. De kwaliteit van de Axxes consultants ligt een stuk hoger dan wat we tot nu toe gezien hebben.

Johan Van Camp - afdelingshoofd ICT Infrastructuur

Benieuwd naar andere projecten?

Bekijk hier onze project bij Katoen Natie

Katoen Natie case
Axxes