Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Remmicom website2

Team van young grads versterkt Remmicom software department na Axxes traineeship

Remmicom was op zoek naar versterking van de unit Software Ontwikkeling om de verschillende projecten verder uit te bouwen. De softwarespecialist uit Westmeerbeek ontwikkelt software oplossingen voor lokale besturen en kon enkele extra .NET developers goed gebruiken. Het bedrijf deed een beroep op het IT-consultancy bedrijf Axxes, dat erin slaagde op korte termijn vijf goed opgeleide junior profielen aan te leveren. Die konden direct meedraaien in de verschillende bestaande teams, waardoor de software producten sneller kunnen worden opgeleverd.

Software Development

“Nieuwe ontwikkelaars vinden is geen evidentie”, zegt Jan Buelens, Software Manager bij Remmicom. “We geloven sterk in het aanwerven van schoolverlaters, maar we merkten dat die minder ervaring hebben met het projectmatig ontwikkelen van applicaties. Axxes bereidt hun consultants daarop voor via het Axxes Software Development Traineeship. ”

Kwalitatief en direct inzetbaar

Remmicom zocht vijf nieuwe medewerkers voor de verdere groei van hun verschillende software toepassingen. Belangrijke gebruikte technologieën zijn Microsoft .NET, WFP, WCF en ASP.NET MVC.

Jan Buelens: “Axxes zorgde dankzij hun kwalitatief opleidings- en selectieproces voor medewerkers die direct inzetbaar waren, de nodige kennis hebben van onze gebruikte technologieën en onmiddellijk een meerwaarde betekenen tijdens het ontwikkelingstraject.


Geslaagd partnership

Remmicom werkte eerder al samen met Axxes. Twee van de consultants die uit het vorige opleidingstraject kwamen werden er op een nieuw project ingezet. “Dat was de start van een geslaagd partnership dat erop gericht is goed opgeleide schoolverlaters in ons team te laten meedraaien”, zegt Jan Buelens.

“De consultants doen de nodige ervaring en kennis op tijdens het Traineeship, waarin men in de .NET track vooral focust op de belangrijkste Microsoft technologieën. Dankzij hun ervaren docenten leren ze daarnaast ook de nodige soft skillsaan en worden ze zo helemaal klaargestoomd voor het echte werk.”


Verdere uitbreiding met Axxes consultants

“Axxes heeft de tijd genomen om ons bedrijf goed te leren kennen en te kijken hoe we werken en welke technologieën we gebruiken. Zo kunnen ze de profielen selecteren die daar het best bij aanleunen. Door onze goede ervaring met Axxes doen we dit jaar opnieuw een beroep op hun expertise om ons team verder uit te breiden”, besluit Jan Buelens.

Remmicom website3 kopie

De Axxes-consultants doen de nodige ervaring en kennis op tijdens het Traineeship, waarin men vooral focust op de belangrijkste technologieën zoals .NET, maar ook op Agile werken en de nodige softskills. Axxes zorgde dankzij hun kwalitatief Software Development Traineeship voor medewerkers die direct inzetbaar waren en een grote meerwaarde betekenen tijdens het ontwikkelingstraject.

Jan Buelens - Software Manager

Benieuwd naar meer?

Bekijk hier ons project bij Aspex.

Aspex Case
Axxes