Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Health connect foto

HealthConnect schakelt Axxes in voor de ontwikkeling van platform dat medische data veilig beschikbaar stelt

Het doel van HealthConnect is de medische dienstverlening naar de patiënt toe te verbeteren. Door middel van een website zorgt het bedrijf ervoor dat medische gegevens voor dagdagelijkse verzorging eenvoudig en veilig toegankelijk zijn. Met de website kunnen huisartsen en ziekenhuizen medische informatie van patiënten raadplegen en aanvullen, zodat steeds de beste zorgverlening wordt toegediend. Voor de ontwikkeling van dit platform deed Health Connect beroep op Axxes IT Consultancy, die meteen full-stack developer Gert-Jan inschakelde om het project in goede banen te leiden.

Java Health

Full-stack development

Gert-Jan is als IT-consultant verantwoordelijk voor de full-stack development van de website. Dit wil zeggen dat hij instaat voor de front-end en back-end development, infrastructuur en testing van de website. Verder zorgt hij ervoor dat alle data online beschikbaar is en deze informatie bij dokters, ziekenhuizen en apothekers terecht komt.

“Het is belangrijk dat je tijdens de softwareontwikkeling de code schaalt naarmate het project steeds groter wordt. Dit zorgt ervoor dat je software performanter is. Daarnaast bespaar je door deze techniek ook veel tijd en extra kosten.” vertelt Gert-Jan.

Medische data in de juiste handen

De grootste uitdaging van het project is dat het IT-team met medische data werkt en dat dit heel goed beveiligd moet worden. Met de combinatie van een E-ID lezer en het versleutelen/encrypteren van de data, zorgt Gert-Jan en zijn team ervoor dat de gegevens alleen in de juiste handen terecht komen.

Verder is het ook steeds belangrijk om de behoeften van de klant correct om te zetten naar een technische oplossing. “Dit is iets waar je op de schoolbanken nog niet met geconfronteerd wordt en niet altijd vanzelfsprekend is.

“Aangezien ik insta voor full-stack development is het belangrijk om van elk onderdeel een hoop kennis te beheersen en op te doen. Een groot voordeel hiervan is dat je van verschillende toepassingen & technologieën de belangrijke aspecten en vereisten leert kennen. Zo kan je in de toekomst beter samenwerken met verschillende teams.”, besluit Gert-Jan.

We geven de patiënt op een veilige manier inzicht in hun medische gegevens. Zo voorzien we de mogelijkheid om deze zelf op te volgen. Daarnaast moet je als Full-stack developer moet van je alle markten thuis zijn.

Gert-Jan Heireman - Java Consultant Axxes

Ben jij benieuwd naar andere projecten van Axxes?

Lees hier meer over ons project bij UGent.

Ugent Case
Axxes