Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Axxes Connect GPTW 2

Axxes Connect

Vanuit Axxes maken we graag een impact. Deze impact maken we dagelijks in de eerste plaats bij onze klanten. Hun projecten vooruit helpen en hier hét verschil maken, is onze eerste doelstelling. Daarnaast beseffen we als IT bedrijf dat we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Zodoende trachten we onze impact ook te versterken ten opzichte van mens en maatschappij.

Om die reden werd de koepel ‘Axxes Connect’ in het leven geroepen, ons social responsibility program. Onder deze noemer plaatsen we initatieven die onze maatschappelijke verantwoordelijkheid behartigen. Zo zetten we jaarlijks charity acties op, nemen we duurzaam ondernemen onder de loop en maken we met onze IT expertise mee het verschil.

We geven Axxes werknemers graag de opportuniteit om hun steentje bij te dragen. Dat kan zowel binnen een financiële context als door je IT knowledge in te zetten voor het ontwikkelen van een solution.


Axxes Connect initiatieven

Bekijk hier de Axxes initatieven waarbij IT kennis ingezet werd om op maatschappelijk niveau het verschil te maken.

1. Solar Challenge

Tijdens de World Solar Challenge nemen ingenieursstudenten vanuit alle delen van de wereld het tegen elkaar op met hun eigen ontworpen zonnewagen. België doet het de laatste jaren zéér goed op deze prestigieuze race en behaalde de vorige editie zelfs de 1e plaats! Toen Axxes vorig jaar de vraag kreeg van het Agoria Solar Team om een geavanceerde navigatie app te ontwikkelen, zijn we daar uiteraard op ingegaan.

51352215730 ac117cff04 c

2. Bednet

Begin 2021 startten we een samenwerking met Bednet. Naast financiële steun stelden we ook onze IT-expertise beschikbaar. Bij afstandsonderwijs waarbij kinderen niet naar school kunnen gaan, kom je veel technische uitdagingen tegen. Axxes consultants implementeerden een AWS-oplossing. Als je zo kan zien dat je het verschil kan maken, dat geeft ons veel voldoening.

Convert your success into their dreams

Eén van de redenen waarom IT’ers voor Axxes kiezen is ‘Axxes Connect’, ons social responsibility program. In dat kader ondersteunen we maatschappelijke instanties zowel financieel als met onze IT-expertise. Zo het verschil maken geeft ons zóveel voldoening.


3. Bike to Work

Met projectwerk zijn verplaatsingen noodzakelijk. Vanuit Axxes bieden wij graag duurzame alternatieven aan zoals hybride wagens, uitbreiding (satteliet) kantoren, mogelijkheid tot aankoop van een leasefiets en aansluiting op het 'bike to work' programma.

4. Greenr

GreenR is een initiatief dat volledig gedragen wordt door een enthousiaste groep van een tiental jonge Axxes’ers. Zij bouwden namelijk een applicatie die op een speelse manier onze Axxes collega’s aanzet om groenere gewoontes te creëren.

"Er wordt door Axxes geïnvesteerd in ideeën en extra projecten van medewerkers, bv GreenR. Op die manier wordt er ook geïnvesteerd in duurzaamheid en een groenere mindset onder Axxes'ers. Ook goed dat er bv met gadgets op een duurzamere manier wordt omgegaan." Open comment, Trust Index 2021

Microsoft Teams image 12

5. Hack Your Future

Hack Your Future (HYF) is een internationale organisatie die o.a. immigranten en kansarmen opleidt zodat zij de nodige skills bezitten voor een start binnen IT. Het opleidingsprogramma is laagdrempelig, volledig gratis te volgen en kent een 85% succesratio. In 2021 zijn zij samen met Axxes voor de eerste keer een lesprogramma gestart in Antwerpen, waarbij 20 Axxes’ers instaan voor het geven van de lessen en individueel coachen van de studenten. Daarbij gaat het niet enkel om technische skills maar ook CV, interview en job skills training komen aan bod. Alles wat nodig is om de studenten de wapens in handen te geven om een job te veroveren binnen IT en zo een nieuwe start te maken.

83afc21b 5a94 4d71 b44c ab7161fb3359

6. Tree-Nation


Maatschappelijke verantwoordelijkheid draait om mens, dier én planeet. Axxes is daarom een partnership aangegaan met Tree-Nation, een organisatie die wereldwijd herbebossingsprojecten leidt op elk continent. Daarbij wordt de impact vergroot door de lokale bevolking op te leiden, te betrekken en werk te verlenen binnen deze projecten. Het Axxes bos is geplant in Bore Kenia en compenseert onze uitstoot voor o.a. onze reis naar Mallorca voor Haxx on the Beach.

Zin om mee het verschil te maken?

Contacteer ons nog vandaag.

Contact us
Axxes