Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

IMG 20230516 081946

Van 15-17 mei stond er opnieuw een editie van Techorama op de planning: The Jungle Edition. Kinepolis Antwerpen werd omgetoverd tot een tropisch regenwoud waar je midden in de wildernis olifanten, orang-oetangs en zelfs brullende gorilla’s kon spotten. Meer dan 1800 avonturiers trotseerden tal van gevaarlijke opdrachten, soms met spijkers, gebroken glas en pijlen, op zoek naar onschatbare kennis… En wij, het dotnet trainee-team, waren er ook bij.

De eerste dag ging van start met de opening keynote van Peter Hinssen: ‘The Phoenix and the Unicorn (Overflow)’. Deze inspirerende, fast-paced talk ging over de toekomst van technologie en de impact ervan op bedrijven en onze samenleving. Kortom, een sterke opening die alle aanwezigen een boost gaf om op deze conferentie alle opportuniteiten met beide handen aan te grijpen.

Doorheen de dag werden talloze talks gegeven over onderwerpen zoals Azure Functions, Entity Framework, C# language features, Identity, DDD, …

Toch kwam de uitblinker van dag 1 pas helemaal op het einde aan bod: ‘Messaging: The fine line between awesome and awful (and how to stay on the right side of it)’ door niemand minder dan Laïla Bougriâ. In deze talk werden de voordelen van messaging besproken, maar ook de valkuilen en muren waar je tegenaan kan lopen bij een overschakeling van Rest naar Message Queues. Wil je meer te weten komen over dit onderwerp? Bekijk dan zeker de bijhorende resources van deze talk: https://github.com/lailabougria/talks/tree/main/messaging-fine-line-between-awesome-and-awful

Op dag 2 gingen we naar nog heel wat interessante talks. Het dotnet trainee-team splitste zich op om zoveel mogelijk kennis te vergaren. Dit waren voor ons de uitblinkers van dag 2:

  • Nick Chapsas corrigeerde onze manier van loggen.
  • Axxes’er Lode Kennes leerde ons Pulumi kennen.
  • Richard Campbell, Carl Franklin en Laïla Bougriâ hadden het over OpenTelemetry in een live podcast van .NET Rocks.
  • Danny Belitz en Ann-Elise Delbecq trokken na hoe betrouwbaar ChatGPT is.

De laatste dag van de conferentie werd afgesloten met een humoristische keynote van Jeroen Baert, gekende gast bij Nerdland, over metaverses.

En zo kwam er een einde aan onze eerste editie van Techorama. Twee dagen lang lieten we de Indiana Jones in ons los, zochten we onverschrokken onze weg doorheen het doolhof aan informatie en keerden uiteindelijk moe, maar voldaan naar huis.

het dotnet trainee-team

Axxes