Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

PSConfEU 2022

Iets meer dan een week geleden trok ik richting Wenen voor de jaarlijkse PSConfEU of ook wel Europese Powershell conferentie genoemd. Daar komen we samen met een 300 tal IT'ers die gebruik maken van Powershell om hun dagelijkse IT-taken te vergemakkelijken of om business cases op te lossen met een tool geschreven in Powershell.

By Seppe Vriens, System Engineer @ Axxes

Deel dit artikel
Banner

Wegens Covid was deze conferentie de voorbije 2 jaar niet fysiek kunnen doorgaan, ik keek dan ook enorm uit naar deze belevenis.

Na het verkennen van Wenen, tevens een prachtige stad, werd maandagochtend de conferentie op gang getrokken. 40 Sprekers kwamen gedurende 4 dagen verdeeld over 4 zalen hun ervaringen uit de doeken doen over Powershell. Leren van elkaar, tips & tricks op doen en enkele bedrijven ontmoeten die handige tools schreven in Powershell. We gaven onze kennis de kost gedurende deze 4 dagen.

Op PSConfEU heb ik bijvoorbeeld de tool Au2mator leren kennen. Een tool die je kan gebruiken om je Active Directory optimaal te beheren. Het verplichten van velden die ingevuld moeten worden, een goedkeuringsproces, … Alleszins een samenbundeling van vele interessante features die het proces optimaliseren. Dankzij mijn contact met Au2mator op de conferentie, ben ik deze tool momenteel aan het testen op mijn project bij VRT om eventueel binnenkort in productie te brengen.

Ook werden er enkele talks door Microsoft zelf georganiseerd. Deze werden gegeven door het PS-Team. Zeer interessant om te horen waarop de vandaag werken en hoe zij omgaan met feature requests.

Dit was mijn eerste PSConf, maar ik kijk al erg uit naar de volgende editie om opnieuw nieuwe features te leren kennen en te ontdekken!

Benieuwd naar meer conference reporting?

Lees hier meer over de ervaringen van Hannes Lowette, .NET consultant bij Axxes.

What's next for .NET?
Axxes