Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Rekencentra foto

Axxes consultant helpt B. Rekencentra bij tijdige oplevering van unieke applicatie

Softwarebedrijf B. Rekencentra sloot een belangrijk contract met een grote luchtvaartmaatschappij voor een applicatie die de foutenmarge bij het laden van vliegtuigen drastisch verlaagt. Na de ondertekening van het contract wou B. Rekencentra de applicatie zo snel mogelijk opleveren. Een uitbreiding van het ontwikkelteam drong zich op. Redenen genoeg om IT-consultancybedrijf Axxes in te schakelen.

Consulting

Het prototype van de Rols-applicatie was al klaar, het kwam erop neer snel de functionele vereisten verder op punt te zetten. “Voor ons is dit een belangrijk project”, zegt Karel Tavernier, technisch directeur bij B. Rekencentra. “We zijn de eerste leverancier ter wereld die een dergelijke applicatie ontwikkelt, en we hopen dat er na de lancering verschillende andere luchtvaartmaatschappijen aan onze deur komen kloppen. Om de tijdige oplevering niet in het gedrang te brengen, moesten we ons team snel uitbreiden met een snel inzetbare consultant.”


Axxes brengt redding

De tijd om zelf op zoek te gaan naar een nieuwe werkkracht was er niet. B. Rekencentra contacteerde daarop Axxes, die wel ondersteuning kon bieden. “Voor ons is niet enkel de kwaliteit van de medewerkers van tel, ook hun integratie in ons team is belangrijk”, zegt Karel Tavernier. “Onze consultants moeten in staat zijn om samen tot het beste resultaat te komen en ze moeten ook inzetbaar zijn op andere projecten. Axxes heeft ons enkele profielen voorgesteld en na een intern selectieproces hebben we de perfecte kandidaat gevonden.”

“Dankzij de opleiding die Axxes voorziet voor hun consultants beschikken ze over de nodige technische kennis om direct te kunnen meedraaien. Het Axxes Traineeship verkleint duidelijk de kloof tussen technische kennis en de praktijk. Axxes slaagt er ook het menselijke aspect van hun junior consultants uitstekend in te schatten, zodat ze direct integreren in ons team.”


Partnership vervangt klassieke leveranciersrelatie

“De manier waarop Axxes tegemoetkomt aan onze specifieke wensen en noden heeft me aangenaam verrast. Ze nemen de moeite en tijd om onze interne werking te leren kennen zodat ze het perfecte profiel kunnen zoeken. In dit geval ging het hoofdzakelijk om een back-end ontwikkelingsproces voor onze Rols-applicatie, wat niet voor iedereen weggelegd is.”

“Er staan nog heel wat toekomstige projecten op stapel en onze klantenportefeuille blijft groeien. Ik ben ervan overtuigd dat de positieve ervaring die we nu met onze partner hebben gehad zich in de toekomst zal herhalen”, besluit Karel Tavernier.

Karel Tavernier

Om de tijdige oplevering van onze applicatie niet in het gedrang te brengen, moesten we ons team snel uitbreiden met een kwalitatieve consultant. De keuze voor Axxes was snel gemaakt; aangezien hun accountmanagers de moeite en tijd nemen om onze interne werking te leren kennen zodat ze het perfecte profiel voor ons IT-team kunnen zoeken.


Karel Tavernier - Technisch Directeur

Axxes