Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Alphabet Stockage

Alphabet

Hoe zorg je er als leasemaatschappij voor dat je voorop blijft lopen? Door goed naar klanten én leveranciers te luisteren. Alphabet heeft een strategische keuze gemaakt het business model van Alphabet te verschuiven van autolease naar business mobility. Innovatie staat hier voorop.

Java Leasing

INNOVATIE IN MOBILITEIT

Hoe zorg je er als leasemaatschappij voor dat je voorop blijft lopen? Door goed naar klanten én leveranciers te luisteren. Alphabet heeft een strategische keuze gemaakt het business model van Alphabet te verschuiven van autolease naar business mobility. Innovatie staat hier voorop.

Met oog op de toekomst is in het daarvoor geïnitieerde project al snel de keuze gemaakt dat het hele Europese platform moet draaien op Java en cloud technologie. Dit is zodoende het platform waarop Alphabet haar mobiliteitsoplossingen ontwikkelt, die het mogelijk maakt dat teams iedere sprint waarde toevoegen aan de business.

Bij Alphabet zijn volgende zaken een continue aandachtsveld:

  1. de betrouwbaarheid van het platform
  2. het optimaal automatiseren van releases conform de meest strikte compliance en kwaliteitseisen
  3. het steeds versnellen van de ontwikkelstraat het verminderen van kosten door afhankelijkheden met derde partijen of het verminderen van resource-gebruik van systemen


HOOGWAARDIGE OPLOSSINGEN

Alphabet is ver gevorderd met het werken volgens LeSS (Large Scale Scrum). Hierin wordt optimale aandacht en ruimte geboden aan multidisciplinaire, zelforganiserende feature teams die zich alle vaardigheden eigen maken om volledige oplossingen te kunnen opleveren. Autonomy, Mastery en Purpose zijn hierbij een leidraad in de aansturing. Door deze werkwijze zit er veel vaart in de ontwikkeling van het mobiliteitsplatform en de ontwikkeling van een lerende organisatie.

Tegelijkertijd is Alphabet ook proactief geweest uiteenlopende hooggekwalificeerde IT leveranciers voor langere tijd aan zich te binden, wat heeft geresulteerd in een hoogwaardige software fabriek, zowel wat betreft tools, processen als mensen.


STERK PARTNERSCHAP

Alphabet heeft dus de nieuwste technieken en een efficiënte werkwijze omarmd. dit is alvast heel krachtig, maar om innovatie te realiseren zijn de beste mensen nodig! Naast de inzet van hun eigen medewerkers binnen de verschillende projectteams maakt Alphabet ook gebruik van een kwalitatieve IT consultants om Alphabet te versterken. Na een aantal succesvolle samenwerkingen met diverse Nederlandse bedrijven kwam Axxes eind 2019 in contact met Alphabet in Breda.

We merkten al snel dat de Axxes-mindset strookte met de corporate values van Alphabet.

Rens Voogt - Leading Digital Transformation

KWALITATIEVE DIENSTVERLENING // HOOG TECHNISCHE VEREISTEN // STERKE SOFT SKILLS

Beide partijen hebben de tijd genomen om elkaar intrinsiek te leren kennen. Door regelmatig contact te houden met onze eigen mensen maar ook door een kwalitatieve lange termijn relatie op te bouwen. Door vinger aan de pols te houden krijgen we meer inzicht in technische uitdagingen en begrijpen we goed welk type persoon goed binnen welk team past. De juiste persoon op de juiste plek plaatsen is voor Axxes en voor Alphabet van cruciaal belang.


DE KWALITATIEVE IT CONSULTANTS

Enkele van deze Axxes consultants zijn werkzaam binnen het OASIS project – Joey Comhaire, Rutger Van der Auwera en Jeroen Horemans. En waarom passen zij nou juist bij deze toonaangevende leasemaatschappij? Zij geven dag in dag uit het beste van zichzelf om ervoor te zorgen dat innovatie kan worden omgezet in oplossingen waar gebruikers gelukkig van worden.

Joey Comhaire

“Het project op zich gaat in het algemeen over het beheren van lease contracten van voertuigen. Het project is opgedeeld in 3 grote areas of groepen elks ook nog eens onderverdeeld in verschillende teams. Zelf zit ik als fullstack developer in een team in de area die verantwoordelijk is voor beheren van de contracten (gaande over leasetermijnen, prijzen, bestuurders, etc.) en het verwerken van inkomende en uitgaande facturen. Zo zorgen wij ervoor dat al het werk dat mensen uit de business, nu veelal manueel moeten doen, voor een groot deel geautomatiseerd wordt. Zo kunnen contractbeheerders of leveranciers zich focussen op hun core business taken in plaats van tijd te moeten verliezen met repetitief, administratief bandwerk. In dat opzicht proberen we bij het project het werk van de werknemers binnen BMW – Alphabet te verlichten.”

Joey Comhaire, Java Consultant Axxes

Rutger van der auwera

“Ik ben in januari 2020 bij Alphabet begonnen als frontend developer in een van de ontwikkelingsteams die er mee voor zorgen dat het proces van het bestellen van een wagen tot het opstellen van een contract vlekkeloos verloopt. Als frontend developer gebruik ik de kennis en ervaring die ik in vorige projecten en binnen Axxes heb opgedaan om mee met het team na te denken over de beste oplossing om bepaalde noden binnen het project op te vullen. Op basis hiervan ontwikkel ik interfaces die dit zo gebruiksvriendelijk mogelijk naar de gebruikers brengen. Hierbij zorg ik ervoor dat ik nette en begrijpbare code schrijf en denk ik na over technologische oplossingen die ook in de toekomst blijven helpen zodat Alphabet als organisatie altijd vooruit kan blijven gaan.”

Rutger Van der Auwera, Front End Consultant Axxes

Reference Case Alphabet

“Ik ben begin 2020 bij Alphabet aan de slag gegaan, binnen de Offer Area. Met mijn twee collega’s bij team X-men hebben we de opdracht gekregen om de huidige ” car policy rule engine ” te vervangen door een nieuwe oplossing binnen het nieuwe platform. Requirements uitzoeken, software design uittekenen, het opzetten van een nieuwe service, frontend, pipelines, implementatie in de oude applicatie, integratie met de ‘lease Services’ backend, … We zijn ‘on track’ om alle klanten over te zetten op het nieuwe systeem tegen eind 2020, zonder dat deze hier iets van gemerkt hebben.”

Jeroen Horemans, Java Consultant

Benieuwd naar een andere Front End case?

Lees hier meer over het project bij QbD.

Axxes