Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Azure Lowlands

Vorige maand hebben we deelgenomen aan de conferentie Azure Lowlands, waar een groep van vijftien .NET-developers naartoe ging. Zoals de naam suggereert, draaide deze conferentie om technologieën die te maken hebben met Azure en de Cloud in het algemeen. Het evenement vond plaats in "De Fabrique," een voormalige mengvoederfabriek in Utrecht die nu dienstdoet als evenementenlocatie.

Het opvallende aan Azure Lowlands was dat het niet zomaar een standaard technische conferentie was; het voelt meer als een klein festival. Bij aankomst werden we begroet door een live band die in de hoofdzaal speelde, en deze zaal werd gedurende de dag bezet door verschillende bands tijdens de pauzes.

Ook op het gebied van eten en drinken bood Lowlands een uitgebreide selectie. Donuts die aan de muur hangen, verschillende soorten fruitsappen, croques en vers ijs waren enkele van de opties die werden aangeboden.

Natuurlijk waren er ook technische talks, een essentieel onderdeel van elke conferentie. De talk die me het meest bijbleef, ging over Markov Chains en hoe deze gebruikt kunnen worden voor het genereren van een verhaal dat statistisch gezien identiek is aan Pride en Prejudice. In deze talk kwamen we ook te weten welke vakjes in Monopoly statistisch gezien het meest winstgevend zijn om in je bezit te hebben - zeer waardevolle informatie dus!

De dag werd afgesloten met een barbecue, maar omdat het behoorlijk druk was, besloten we buiten te wachten en te genieten van de heerlijke warme hapjes die af en toe onze kant opkwamen. We hadden het geluk vrienden te worden met de persoon die verantwoordelijk was voor de hapjes die ons constant bediende, waardoor de barbecue eigenlijk overbodig werd.

We kijken al uit naar volgend jaar, wanneer we hopen terug te keren naar De Fabrique voor een nieuwe editie van Azure Lowlands. Hopelijk tot dan!

Axxes