Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

20230810 AXXES KP 003 O4 A6681 websize

COMSOF

Decennialang hebben we kunnen genieten van internet via coaxkabels, maar stilaan botst dat netwerk op haar limieten. Wie veel surft, nood heeft aan een stabiel netwerk of een lage latency wil, kijkt reikhalzend uit naar de komst van internet via fiber. Helaas is de uitrol van het netwerk van de toekomst niet zo eenvoudig. Operatoren investeren miljarden om wereldwijd glasvezelkabels te leggen - en de software van IQGeo helpt hen daarbij.

Door Evelien Huylebroeck, QA Engineer

‘Met ons platform COMSOF kunnen operatoren zo kostenefficiënt mogelijk hun fibernetwerk uitrollen’

Evelien Huylebroeck - QA Engineer
20230810 AXXES KP 004 O4 A6691 websize

testing

Als QA Engineer test ze de applicaties die haar collega’s ontwikkelen. Aangezien deze technologie van België tot Maleisië gebruikt wordt, zijn er heel wat parameters waarmee rekening gehouden moet worden. ‘Is er al bestaande infrastructuur? Welke straten zijn onverhard? Op welke plek laat je je kabel best bovengronds komen? Het zijn zeer ingewikkelde berekeningen, die niet alleen geld maar ook tijd besparen.’

Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk testen te automatiseren zodat er minder manueel moet nagekeken worden. Hiervoor gebruik ik voornamelijk Java-code.

Evelien Huylebroeck - QA Engineer

‘Als QA Engineer test ik het werk van mijn collega’s om bijvoorbeeld te zien of de berekeningen kloppen. Providers gebruiken Comsof om na te gaan of en hoe ze huizen van de juiste connectie kunnen voorzien, dus is het wel belangrijk dat de technologie steeds correct werkt. Is de output logisch? Komt het overeen met de eisen van de klant? Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk testen te automatiseren zodat er minder manueel moet nagekeken worden. Hiervoor gebruik ik voornamelijk Java-code. Binnen IQGeo ontwikkelden we een eigen TAF framework, dat toelaat om nog makkelijker zelf tests te schrijven. Eender wie een test implementeert kan dit nu vlotter doen, zowel QA’ers als sommige developers die af en toe testen schrijven’

20230810 AXXES KP 007 O4 A6718 websize

Groei

Op termijn wil Evelien graag evolueren richting Functioneel Analist. Met dank aan haar Axxes collega's kan dit binnenkort werkelijkheid worden. ‘Zo zit ik vandaag al op regelmatige basis samen met een SPOC van onze Analyse League. We bekijken samen welke opleidingen er mogelijk zijn, maar gaan we ook wat dieper in op wat de job als Analist juist inhoudt. Dankzij die gesprekken weet ik wat er op me zal afkomen. Op die manier begeleidt Axxes me om Functioneel Analist te worden, en proberen we samen mogelijkheden te scheppen binnen IQGeo om die rol op te nemen. Het zou leuk zijn als dat lukt, want intussen ken ik het product en de omgeving al zeer goed.

Benieuwd naar meer?

Lees de andere projecten in de spotlight

via deze button
Axxes