Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Een kantelpunt: Axxes neemt een belang in HCS Company en trekt naar Nederland

Sommige momenten in je professionele carrière vergeet je nooit. Zaken die de koers van een bedrijf zodanig hard veranderen dat er daarna sprake is van een ‘tijd voor’ en een ‘tijd na’. Ik ben verheugd om aan te kondigen dat Axxes vandaag opnieuw op zo’n kantelpunt staat: we nemen een participatie in onze sectorgenoot HCS Company en breiden zo uit naar Nederland.

Deel dit artikel

Toen ik in 2003 als Account Manager bij Axxes kwam, werd de vijfde verjaardag van het bedrijf gevierd. Achttien jaar later bestaat Axxes nog steeds uit IT-consultants die met waanzinnig veel passie hun job uitvoeren. Toch is er heel wat veranderd.

Axxes is uiteraard gegroeid: intussen rekenen grote bedrijven als Katoen Natie, VRT, Colruyt en HealthConnect dagelijks op onze +/- 500 IT-consultants. En wanneer ik ‘onze’ zeg bedoel ik ook de 180 freelancers, 70 experts van Euricom, en vanaf vandaag ook de 60 experts van HCS Company.

Vorig jaar stond Axxes namelijk op een ander kantelpunt toen we Euricom uit Mechelen overnamen. In één klap kregen we er 70 collega’s bij, consultants met een focus op .NET. We hebben toen bewust gekozen om beide bedrijven niet samen te voegen. Daar komt namelijk heel wat bij kijken en de eigenheid van een van de twee zou daar misschien onder lijden. Enkele zaken - administratie, marketing en financiën - hebben we gecentraliseerd, maar voor de rest varen beide bedrijven hun eigen koers.

We besloten om een groep boven de bedrijven op te richten die we Tech Tribes doopten. Al van bij de oprichting was het idee om nog andere sectorgenoten over te nemen die binnen een specifieke technologie opereren. Zo kan op termijn een cluster van gelijkaardige bedrijven ontstaan zonder dat we die allemaal moeten integreren.

Bij onze zoektocht naar aanvullende profielen vonden we in het Nederlandse HCS Company een perfecte partner. Hun expertise ligt vooral in de open source technologie van Red Hat. Iets anders dan wat Axxes of Euricom doen - een ideale uitbreiding voor Tech Tribes dus! Hun kennis van open source en devOps zal onze klanten toelaten om nog sneller te releasen. Anderzijds kunnen de experts van HCS Company ook heel wat leren van de expertise van Axxes en Euricom. Had ik al gezegd dat dit een kantelpunt voor onze organisatie is?

Misschien wel het fijnste aan dit nieuws is het internationale aspect. We waren al een beetje actief in Nederland, maar dankzij deze overname zijn we in één klap veel actiever op die markt. Er is een goede match met het team van HCS Company, waardoor we allemaal staan te trappelen om van start te gaan.

De coronacrisis heeft ons geleerd dat dit het ideale moment is om door te pakken en uit te breiden naar nieuwe markten. De participatie in HCS Company is alleszins een nieuwe stap in dat verhaal!

Bekijk de video betreffende de participatie van Axxes in HCS Company via deze link: Axxes x HCS Company

Bij additionele vragen, kan je terecht bij Annabel Greeve via annabel.greeve@axxes.com.

Geïnteresseerd in een samenwerking? Contacteer ons!

Onze mensen staan klaar om je verder te helpen.

Contacteer ons
Axxes