Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Axxes tweede in de Great Place To Work ranking 2023!

Voor de achtste keer mag Axxes zichzelf een Great Place To Work noemen. We scoren een hattrick, want met onze tweede plek is dit de derde keer dat we bij de drie beste bedrijven eindigen.

Bij Axxes willen we een ambitieus team van IT-toppers samenbrengen, om zo groei te stimuleren bij onze klanten én medewerkers. Dat laatste vinden we minstens even belangrijk als dat eerste, want het zijn die 400 experts die dagelijks het verschil maken in projecten voor onder andere Port of Antwerp-Bruges, VRT en HealthConnect.

Jaarlijks spenderen we gemiddeld 1576 uur op het werk. Het is dan ook belangrijk dat we die tijd zo aangenaam en interessant mogelijk invullen. Bij Axxes gaan we daar zeer ver in. Met succes, want uit onze werknemersbevraging blijkt dat maar liefst 98% van onze collega’s Axxes een goede werkplek vindt! Die interne tevredenheid wordt ook door anderen opgemerkt, want voor de achtste keer mag Axxes zichzelf een Great Place To Work noemen. Met onze tweede plek eindigen we daarnaast al voor de derde keer op het podium.

Deel dit artikel
1

Kansen geven om te groeien

Dat we zo hoog scoren komt door de sterke basis waarop Axxes gebouwd is. Alles vertrekt vanuit drie belangrijke waarden: Groei, Kwaliteit en Feel Good. Axxes groeide de voorbije jaren uit tot een organisatie van meer dan 400 experts, waardoor ook die IT-consultants mee konden groeien. Mensen kunnen van rol of project switchen, zodat ze dagelijks met veel plezier aan de slag gaan.

Die groei willen we stimuleren via verschillende initiatieven. Een van de zaken die het meest in het oog springt is het Axxes Traineeship, dat we al meer dan tien jaar organiseren. Daarin geven we een groep afgestudeerden de allerbeste voorbereiding op een rol als consultant bij Axxes.Het straffe is, die training wordt volledig gegeven door hun toekomstige collega’s. Maar liefst een op de vijf experts bij Axxes werkt mee aan deze opleiding - en groeit zo ook zelf door kennis door te geven.

Ook wie al langer bij Axxes werkt krijgt kansen om bij te leren. In de interne competence centers delen onze experts kennis met elkaar en geven competence coaches vorm aan hun carrière. De consultants van Axxes vind je zowel als bezoeker als spreker op conferenties als NDC, DDDEurope, Techorama en Devoxx.

We hebben ook onze eigen conferenties, waaronder Re:factor. Daarop geven consultants lezingen en workshops om geld in te zamelen voor het goede doel. Afgelopen jaar zorgden we er zo voor dat Tree-Nation meer dan 5.000 bomen kon planten!

Het is niet ons enige initiatief voor het goede doel, want Axxes is nauw betrokken bij Hack Your Future. Deze internationale organisatie leidt onder andere immigranten en kansarmen op zodat zij de nodige skills bezitten voor een start binnen IT. Samen met Axxes lanceerden ze in 2021 een lesprogramma in Antwerpen, waarin 20 van onze experts lessen geven en studenten coachen.

2

Feel Good

Omdat in IT alles rond mensen draait, doen we er veel aan om ervoor te zorgen dat iedereen elke dag het beste uit zichzelf kan halen. Een gezonde work-life balans en een veilige omgeving waar sterktes maar vooral zwaktes besproken kunnen worden zijn daar cruciaal in.

De Feel Good is minstens even belangrijk als de kwaliteit die we nastreven en de groeikansen die we bieden. Dat merk je ook in de interne bevragingen, waarin 98 procent van de mensen het kameraadschap als een cruciale factor voor het succes van Axxes aanhaalt.

We vieren als team de grote en kleine overwinningen, en gaan zowel tijdens als na het werk op zoek naar de nodige fun. Denk maar aan conferenties en bedrijfsreizen, maar ook sportieve challenges, game nights, wine tastings en motorritjes. Heel wat van die initiatieven ontstonden dankzij collega’s die met een goed idee kwamen, waarna we ze met veel plezier alle kansen geven om er een succes van te maken.


Benieuwd naar meer?

Bekijk onze news pagina!

News
Axxes