Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

ICT Trends in the picture

Voor 5 weken lang werpen we een blik op trending ICT topics. Elke maandagochtend deelt een consultant zijn of haar visie op IT trends en ontwikkelingen die zij zien. Zo zullen we het hebben over de gevolgen van de coronapandemie op de ICT-markt. Zoals de shift naar online banking en PSP's als veilige betalingsgateway in online retail. We leggen het vraagstuk op tafel of het kennen van code als QA engineer een blessing is of een curse. We duiken verder ook in Microfrontends en de zee van Open Source tools. Hou deze pagina vol insights dus zeker in de gaten komende weken!

Deel dit artikel
Sander Peeters

PSP's, de veilige betaaloplossing in een evolutie van online retail

De wereldwijde coronapandemie heeft de weg naar online bankieren en e-commerce volledig opengelegd. Banken en handelaars zullen bijgevolg nog meer moeten investeren in hun digitale oplossingen. Volgens Sander Peeters, IT Software Engineer bij DPG Media, kunnen 'Payment Service Providers' hierbij de betalingsbrug slaan tussen consument en online retailer.

Sander Peeters - IT Software Engineer bij DPG Media

Yannick Houbrix

Micro frontends, working apart together

Binnen de wereld van frontend doen micro frontends hun intrede. Yannick Houbrix, Frontend Consultant bij Inimco en Coach binnen Axxes, ziet deze trend graag verder evolueren bij onze Belgische ondernemingen. Ontdek hier de voordelen van het gebruik van micro frontends en of dit interessant kan zijn voor jouw organisatie.

Yannick Houbrix - Frontend Consultant en Coach

Emma Lauwers

Een digitale werkvloer vanuit verschillende (internationale) huiskamers

De coronacrisis heeft digitale samenwerking in een stroomversnelling gebracht. Lees hier het succesrecept van Emma, Scrum Master bij internationaal softwareleverancier ENSEK, om optimaal digitaal te kunnen samenwerken met buitenlandse en thuiswerkende teams.

Emma Lauwers - Scrum Master

Matthias Van Limbergen

Is het kennen van application architecture en code als QA engineer een blessing of een curse?

Hoewel er in vele bedrijven een duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen QA en Development, merkt QA Engineer Matthias Van Limbergen proefondervindelijk de vele mogelijkheden maar ook pitfalls die de samenwerking met zich meebrengt.

Matthias Van Limbergen - QA Engineer

Sander Descamps

Boven water blijven in een zee van Open Source tools

Open Source en zijn tools kunnen soms aanvoelen als één grote speeltuin. Sander Descamps geeft mee welke trends volgens hem DevOps zullen shapen in 2022 en hoe je de juiste tool selecteert binnen het ruime aanbod.

Sander Descamps - Site Reliability Engineer

Op de hoogte blijven van Insights?

Benieuwd naar de Axxes Insight over LocalStack?

Lees 'AWS maar dan lokaal: zo bespaar je tijd met LocalStack'

Lees meer
Axxes