Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Een recap van mijn eerste Haxx

Haxx on the beach door de ogen van consultant: Dylan Van Parys.

Vertrek met de Trainees

Op 30 september @6:30 was het dan zover. Met de nieuwe lichting trainees van 2021 verzamelden we op de luchthaven van Deurne voor vertrek naar onze eerste Haxx conferentie. Ondanks het vroege uur was het enthousiasme hoog — klaar voor vier dagen onderdompeling in Axxes cultuur, kennisdeling en zon!

Microsoft Teams image 36

Hierop volgde een korte vlucht met als aankomst het zonnige Palma de Mallorca. Om het verschil met België te illustreren: er werd al gretig zonnebrand gesmeerd tijdens het verzamelen aan de bussen nog geen half uur na landen. Eenmaal beide vluchten waren verzameld, restte ons enkel nog een korte busrit naar het hotel.

Aangezien het al middag was bij aankomst trokken we rechtstreeks naar The Level — het open terras van het hotel met uitzicht over Melia Beach — voor een eerste drankje. Na een korte inspectie van de hotelkamers begon onze eerste Haxx dag echt.

De namiddag werd gestart met een korte lunch waarna onmiddellijk de eerste activiteit werd ingezet. Met een bende van meer dan 200 man marcheerden we langs het strand — onder toeziend oog van verwonderde toeristen — richting de steiger waar twee grote partyboten op ons lagen te wachten.

DSC07987

Met muziek van onze huis DJ Lorenzo — DJ Shake & Bake — zat de sfeer onmiddellijk goed op beide boten. Dit was dan ook een uitstekend eerste moment om als young graduate wat nieuwe mensen binnen Axxes te leren kennen.

Op het einde van de vaartocht volgde nog een verfrissingsmomentje waarbij we met beiden boten ankerden en iedereen het water van de Middellandse Zee mocht induiken. Na aanmeren trokken we terug naar het zwembad van het hotel voor een korte poolparty en wat vrije tijd om het hotel te ontdekken. Na het avondeten trokken de enthousiastelingen nog even het nachtleven in.

H-day

Dag 2 startte met een woordje van onze CEO Benjamin dat officieel de start van de Haxx conferentie inluidde. Hierna gingen we onmiddellijk over tot de talks. Wat volgde is het best te omschrijven als een waas van kennis — de onderwerpen en de sprekers waren sterk en de setting was van een professioneel niveau. Van talks over de bedrijfscultuur zonder regels binnen Netflix en hoe je omgaat met verschillende culturen binnen een team tot meer technische talks rond het gebruik van een Influx als database binnen één van de nieuwste projecten van Axxes bij de Haven van Antwerpen — voor ieder wat wils. Van 10:00 tot 16:40 passeerden maar liefst 40 talks de revue. De namiddag werd afgesloten door een closing talk door Hannes maar hiermee was de conferentie nog niet afgelopen. Na een korte onderbreking door wat vrije tijd volgde de nieuwste additie van Haxx: de party talks.

In dit nieuwe format werden korte talks van vijf minuten gebracht met een humoristische kwinkslag. Op 40 minuten werden acht talks gegeven over thema’s zoals wat je vooral niet moet doen als developer, hoe tof regular expressions wel niet zijn maar ook een talk door één van mijn collega young graduates over zijn belevenis van zijn deelname aan het dating programma First Dates. Het publiek gierde het 40 minuten uit van het lachen, maar voor de sprekers waarbij het publiek het luidst was gegaan volgens de decibelmeter volgde nog een finale beproeving. Zij namen het onderling op in een potje improvisatie waar ze een ongezien slidedeck kregen dat automatisch om de 15 seconden van slide veranderde en dit voor een vol publiek! Alle finalisten doorstonden deze beproeving als gewinterde comedians maar één stak er toch ver boven uit — proficiat Bart — onze eerste party-talk overwinnaar! Na het definitieve einde van de conferentie hing er een euforische sfeer en werd er dus ook met grote getale nog een stapje in de wereld gezet om de succesvolle Haxx editie te vieren.


Ontspanning vs. inspanning

Dag 3 van Haxx stond in het teken van ontspanning. De dag werd gestart met een busrit richting het centrum van Palma de Mallorca voor een city game rond de Basílica de Santa María de Mallorca. Doorheen het spel verkenden we in groepjes verschillende mooie plekjes van de stad. Hoewel sommigen duidelijk de uitputtingsslag van de vorige dag duidelijk nog in de kleren hadden, deed iedereen enthousiast mee aan de verschillende challenges onderweg. Na een gezellige lunch op een terrasje in de stad trokken we terug naar het hotel voor een namiddag uitrusten — dat is als je niet één van de tientallen sportievelingen was die meededen aan de verschillende potjes waterpolo— aan het zwembad. Na het avondeten werd onze laatste avond afgesloten met een gala-avond. In de grootste zaal van het hotel werden we verwend door verschillende sets van aspirerende in-house DJs terwijl we een spelletje poker, blackjack of roulette konden spelen onder begeleiding van professionele croupiers. Een afsluiter van formaat! De sfeer was goed en het feest ging door tot in de late uurtjes.

IMG 20211003 103819

De laatste dag

Dag 4 van Haxx begon door de reis af te sluiten met een finale activiteit naar keuze. De sportievelingen onder ons konden kiezen om te gaan mountainbiken en wandelen in de heuvels van Mallorca of om de steile rotswanden van Mallorca te overwinnen als coasteers. Voor de mensen die het liever wat rustiger aan deden zo vroeg op de morgen werden er ook beach games georganiseerd. Hoewel het duidelijk was dat de afgelopen drie dagen bij veel mensen een tol hadden geëist lieten de meesten zich niet kennen en trokken er in volle getale op uit! Na de activiteit schoven we nog een laatste keer onze voeten onder tafel om te lunchen waarna Benjamin nogmaals kort het woord nam om de mensen die deze ongelooflijke vier dagen hadden mogelijk gemaakt in de bloemetjes te zetten. Het applaus was daverend en er vloeiden hier en daar zelfs wat tranen.

En dan was het moment daar om de koffers te pakken en de terugkeer in te zetten. In colonne verplaatsten we onszelf richting luchthaven waar we afscheid namen van het zonnige Mallorca en een onvergetelijke vierdaagse.

- Dylan Van Parys -

Meer proeven van de Axxes bedrijfscultuur?

Lees hier meer over onze cultuur.

Bekijk het Axxes DNA
Axxes