Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

DPG Media

De optimalisatie van de leeservaring op websites en applicaties van DPG Media Amsterdam

Om ervoor te zorgen dat lezers 24/7 zo snel en goed mogelijk het nieuws kunnen lezen via verschillende online platformen, doet de Persgroep beroep op Axxes IT Consultancy. In deze sector is het enorm belangrijk dat de leeservaring optimaal is.

Java Media

DPG MEDIA brengt kranten als Volkskrant, Trouw en Parool. Om de digitale aanwezigheid te optimaliseren doet de uitgeverij beroep op Axxes IT consultant Kenneth. Het IT-team maakt en onderhoudt de apps en nieuwssites. Dit betekent dat ze instaan voor de lay-out en het integreren van services van andere afdelingen. Zo implementeert het team authenticatie, paywall en nieuwsbrieven. Daarnaast verzorgen ze ook de editors achter het stylen van de site.


EEN OPTIMALE LEESERVARING

De websites en apps van DPG Media hebben gemiddeld tienduizend lezers per minuut. Het is van cruciaal belang dat de leeservaring voor elke lezer optimaal is. De pagina’s moeten altijd beschikbaar zijn en steeds zo snel mogelijk laden, verder het is ook belangrijk dat de content in elk formaat (device, browser, …) er goed uitziet. Wanneer er een belangrijke gebeurtenis plaatsvindt, zoals een aanslag, verkiezingen of koningsdag, moeten de platvormen instaat zijn om de hogere bezoekersaantallen te verwerken.

De websites en apps van DPG Media hebben gemiddeld tienduizend lezers per minuut. Het is van cruciaal belang dat de leeservaring voor elke lezer optimaal is.

KENNETH - IT-CONSULTANT

IT = AGILE SECTOR

“De grootste uitdaging in Amsterdam is het eindeloos veranderende landschap. Bij DPG Media nemen ze dit heel serieus, zo kan het doel van het IT-team meerdere keren op korte termijn veranderen. Dat moet je aankunnen als developer, die menigmaal het liefst lang en ongestoord aan een feature wil werken.” vertelt Kenneth.

De technische uitdaging ligt ook in de brede groep lezers die de IT-dienst ondersteunt. Niet iedere lezer heeft de nieuwste computer met de nieuwste browser. Alle software dient dus geoptimaliseerd te worden voor oudere technologieën, die door nog een relatief grote groep gebruikt wordt. Ook de toegankelijkheid van de apps en sites voor mindervaliden is zeer belangrijk.

Niet iedere lezer heeft de nieuwst computer met de nieuwste browser. Alle software dient ook geoptimaliseerd te worden voor oudere techonologiën, die door nog een relatief grote groep gebruikt worden.

KENNETH - IT CONSULTANT

Blinden of slechtzienden kunnen onmogelijk een fysieke krant lezen. Deze personen moeten beroep doen op hun screenreaders om een app of site te kunnen “lezen”, het IT-team ondersteunt met veel belangstelling deze technologie. Aangezien er op de sites van DPG Media een paywall is, betekent dit ook dat de flow voor het aanmaken van een abonnement heel makkelijk moet zijn voor deze doelgroep.


UITDAGINGEN VAN PROJECT

  • Axxes consultant zorgt ervoor dat apps en websites geoptimaliseerd worden voor verschillende doelgroepen en apparaten
  • Inspelen op nieuwe tendensen in een snel veranderende markt
  • Ervaren Axxes consultants zijn snel inzetbaar in het bestaande IT team

Geïnteresseerd in een Java referentie?

Bekijk hier de werking van Axxes bij Alphabet.

Alphabet case
Axxes